Jedzenie przyszłości już tu jest! Wykład z DEGUSTACJĄ

Jedzenie przyszłości już tu jest! Co będziemy jeść? Czy będą to owady?
Czy hodowla owadów to konieczność, czy raczej moda? Czym jest żywność z drukarki? A czym jest żywność paskalizowana? Czy te produkty są już na półkach sklepowych?

Na kwietniowym spotkaniu w ramach Zielonkowskiego Uniwersytetu Otwartego przekonamy się o tym, jak zaskakująco może zmienić się sposób żywienia człowieka w nieodległej przyszłości. Poznamy kulisy badań naukowych i dowiemy się o nowinkach w rozwoju przemysłu spożywczego.

O prognozach na przyszłość oraz własnych badaniach opowie Radosław Bogusz, doktorant Szkoły Doktorskiej oraz Instytutu Nauk o Żywności SGGW w Warszawie.

Uwaga! WYKŁAD Z DEGUSTACJĄ. Potrawy z pancerzykiem.

kiedy: Czwartek 27 kwietnia 2023
godz.: 18:00
gdzie: Galeria

Wstęp wolny!

https://www.facebook.com/events/897946438356798/

Data

kwi 27 2023
Zakończone!

Czas

18:00 - 21:00

Lokalizacja

Ośrodek Kultury i Sportu w Zielonce

Organizator

Ośrodek Kultury i Sportu w Zielonce
Ośrodek Kultury i Sportu w Zielonce
Telefon
22 771 90 70
Email
okis@zielonka.pl